ablak@inbox.com

tel: 0630 6572416

Ajánlatunk

balance ablak akció széles banner

OPTIMUM

inoutic arcade konturszarnyas 48 százalék2

Kiváló Építési Termékdíjas, rendkívül kedvező ár-érték aránya miatt nagyon keresett...

>>> több infó >>>

BALANCE

inoutic prestige konturszarnyas48 százalék2

Közép tömítés alapáron, +2 db. zárócsap alapáron...

>>> több infó >>>

EVOLUTION

inoutic eforte48 százalék2

A hőszigetelő értékeket tekintve csúcsterméknek tekinthető...

>>> több infó >>>

ALPHALINE

alphaline 90

Veka Alphaline 6 kamrás RAL "A" kategóriás profil...

>>> több infó >>>

ablak akció3

Műanyag ablakok és nyílászárók

Műanyag ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók, bukó-toló erkélyajtók, emelő-toló ajtók ablakcseréhez és új építésű házhoz egyaránt.

Találja meg Ön is az igényének megfelelő műanyag nyílászárókat, amelyek magyar műanyag ablakgyártók termékei és amelyeket több mint 10 éves ablakos tapasztalattal ajánlok Önnek.

Keressen olcsóbb árkategóriájú műanyag ablakot, vagy passzívház ablakot, itt mindent megtalál.

A weboldalon található 5-6 légkamrás műanyag ablakok, akár az olcsóbb, akár a drágább árkategóriát nézzük,  a meglévő műszaki adatokkal 20 év múlva is  hiánytalanul betöltik szerepüket, amelyeket a mai kor elvárásainak megfelelő technológiáival gyártanak.

Fellelheti az igényének megfelelő műanyag ablakot, megismerheti mindenre kiterjedő precíz és gyors ablakcsere technikánkat, gyűjthet információkat az ablakok beépítéséről,  beszerelésük munkameneteiről.

Az ablakcserék zökkenőmentes kivitelezéséhez elengedhetetlenül fontos a jó ablakos kereskedő, aki biztosítja Önnek az ablakok és ajtók minőségét, a pontos gyártási határidők betartását, valamint a garanciális szervizhátteret.

A műanyag ablakok, ajtók ÉME / CE minősítéssel rendelkeznek, amelyek pályázatok elbíráláshoz is feltétlenül szükséges.

 Referencia munkák közé tartozik:

- lakások, családi házak,

- új építésű társasházak,

- óvodák, iskolák, gimnázium,

- szállodák, csarnokok és egyéb épületek műanyag nyílászárói.

Felmérés

Az ablakozás egyik legfontosabb mozzanata a felmérés.

A helyszíni felmérés során a teljes ablakcserekor várható munka folyamatokról tájékoztatást adok, így nem éri Önt meglepetés az elszámoláskor. Sajnos a tájékozatlan ügyfeleket sok ablakos cég kihasználja, elhallgatnak egyes kivitelezési munkákat. Ez a rejtett költség, amely pluszként terheli Önt !

Felmérést helyszínen kizárólag árajánlat kérés után végzek !
 

Árajánlat kérés

Ön elküldi a weboldalon található "árajánlat kérés, üzenet küldés"  menüpont használatával az árajánlat kérését. A menüpont alatt lévő oldalon segítségül több alapinformációra vonatkozó támpontot megadtam, amely segít nekem a lehető legrészletesebb ajánlat elkészítésében.

Az ajánlatot általában ábrákkal, paraméterekkel, műszaki tartalmi leírással és méretezve adom meg, nettó és bruttó bekerülési költség feltüntetésével. A redőny és egyéb kiegészítőkről egy mellékletet készítek.

A várható kivitelezési munkákat az árajánlatban tüntetem fel.

Az ajánlatok, összetettségüktől függően 1-3 munkanapon belül elkészülnek és azokat pdf dokumentum formátumban küldöm meg Önnek, javarészt plusz magyarázattal fűszerezve.

Ügyfeleink ezidáig mindig hálásak voltak a mindenre kiterjedő árajánlatok kézhezvétele után.

Melyek azok a tényezők amelyeket műanyag ablak vásárlásakor fontolóra kell venni?

Hő- hangszigetelési tényezők

  • Megfelelő profilválasztás
  • Megfelelő üvegválasztás (rétegszám, gáztöltés, speciális bevonat)

Légáteresztési tényezők

  • Szellőzés, melyeket többféleképpen megvalósíthatunk (pl. vasalatba szerelt résszellőzővel, tömítési síkban elhelyezett szellőzővel, esetleg tok és/vagy szárnyszerkezetbe szerelt résszellőzővel)

Pontos méret és funkció megállapítás

  • A műanyag ablakok beépítésekor a legtöbb gond a hibás felmérésből adódik. Ez egy méretpontosítást jelent, melynek során pontos gyártási tok kül méretet kell meghatározni.
  • A szerelési hézag mérete általában 10-15 mm, de előre tisztázandó, hogy ennek eltakarása milyen módon történik majd, a vakolat takar-e rá, vagy takarólécet kell alkalmazni.
  • Fontos, hogy a párkányfogadó léc az ablak méretébe, vagy azon felül értendő.

A beépített műanyag ablakok üzemeltetése

  • Üvegtörés esetén a síküvegek pótlása elvégezhető házilagosan is, de a hőszigetelt üvegszerkezetek cseréjét szakemberrel kell végeztetni, a rendeltetésszerű használat és a műszaki jellemzők, teljesítmények megtartása érdekében.
  • Gyakori jelenség a műanyag ablakok üvegezésének belső felületén jelentkező páralecsapódás. Meg kell találni a módot a szellőzés megvalósítására – a mai rendkívül jól légzáró ablakok mellett is – úgy, hogy az a lakóknak se legyen kellemetlen. Az egyre inkább elterjedő részszellőzők legtöbbször megoldják ezeket a gondokat.
  • Egy "kellemes" meglepetés a hőszigetelő üvegezések külső felületének párásodása. Ez legtöbbször a hajnali órákban jelentkezik és fő oka a rendkívül jó hőszigetelés.

A műanyag ablak keretszerkezete.

Két fontos tényező befolyásolja az ablakkeret minőségét. Az egyik az ablakprofil szélessége, a másik a légkamrák száma. A műanyag ablak keretének szélessége a hőszigetelést, a stabilitást és a hangszigetelést befolyásolja.

Mennél szélesebb egy ablak kerete, annál jobbak az értékei. A légkamrák száma a másik fontos tényező. Ezek a réteges öltözködéshez hasonlíthatóak. A levegő nagyon jó hőszigetelő, de csak abban az esetben, ha megáll valamiben. A légkamrák magasabb száma biztosít arról, hogy a lakást és nem az utcát fűtjük.

A műanyag ablak legfontosabb szerepe, hogy összeköti a lakást a környezettel. Az ablak mögött biztonságban érezzük magunkat otthonunkban, ugyanakkor az ablakok az épület homlokzatát, illetve a szoba belső karakterét is meghatározzák. A másik nem elhanyagolható szempont, hogy az ablakon keresztül fény és levegő áramlik a lakásba, számuk elhelyezésük tehát kulcsfontosságú az egészséges környezet kialakítása szempontjából.

A műanyag ablakok két fő része a szárny és a tok. A tok szerepe sokrétű, egyrészt az ablakot a befogadó falszerkezethez kapcsolja, hordozza a szárnyat, vagy szárnyakat vasalás közvetítésével, biztosítva a mozgatás és zárás lehetőségét. Ahhoz, hogy a mozgatás és zárás optimális legyen nagyon jó vasalatokra van szükség, és ez az első jelentős különbség a régi, ill. új nyílászárók között. Az új vasalatok többpontos záródást biztosítanak. Az ablakoknál ezek akár többfunkciósak is lehetnek nyíló, bukó-nyíló, középen felnyíló.
A buktatásra elsősorban azért van szükség, mert a vasalatnak, és a speciális tömítő-profiloknak köszönhetően a nyílászárók csak minimális légáteresztést biztosítanak, ami a gyakorlatban "hermetikus" zárást jelent. Persze ezt is lehet fokozni egy un. résszellőztető megoldással, ami megnöveli a bukó-nyíló ablak használhatóságát egy huzatmentes szellőztetési funkcióval. Ennek lényege, hogy egy meghatározott kilincsállásnál az ablakszárny kb. 3-5 mm-rel kiemelkedik a tömítés vonalából.

Az új műanyag ablakok kiváló légzárási tulajdonságait az egy síkban körbefutó, sarkokban végtelenített speciális tömítőprofil biztosítja. A tömítőprofil ráadásul idővel cserélhető, és házilag is könnyen beépíthető.

A harmadik különbség az üvegezés. A korszerű nyílászárók hőszigetelt - általában 4/12/4 vagy 4/16/4 mm rétegrendű -LOW-E üvegek felhasználásával készülnek (ahol 4 mm az üvegvastagság és 12 ill. 16 mm a két üveg közötti légrés). A teljes üvegezés vastagsága többnyire 20-33 mm közé esik. A hőszigetelt üveg alapvetően meghatározza a nyílászárók műszaki tulajdonságait, de megjelenését is, mivel a felület legnagyobb részét jelentik. Különleges esztétikai hatás érhető el az üvegtáblák közé vagy az üvegfelületre ragasztott ál-osztók alkalmazásával. Visszatérve a műszaki tulajdonságokra az üvegezés "jóságának" legfontosabb mérőszáma a Hőátbocsátási tényező. A hőszigetelt üvegezés esetén ennek értéke az egyrétegű üvegénél akár 6-szorta jobb. Ma már nem ritka a 0.6 W/m2K-s érték sem. Ezt tulajdonképpen páramentesen zárt, egy, két vagy akár több légréteggel készített két-, három- esetleg négyrétegű, a külső oldalon gyakran napsugárzást elnyelő, vagy visszaverő üvegből előállított szerkezettel valósítják meg.  A léghanggátlást decibelben mérjük, és ez alapján az üvegezéseket osztályokba soroljuk. A Magyarországon forgalmazott típusok általában 3-as, 4-es osztályba tartoznak. Átlagos hanggátlásuk 32-38 dB. Természetesen léteznek ennél nagyobb hanggátlású ablakok is (39-42 dB) ezek azonban már speciális felépítésű üvegek.

A műanyag ablakok anyaga ütésálló modifikált kemény PVC, mely többkamrás kivitelben, a profilkamrákba helyezett acélbetét merevítéssel készül. Előnye a bevonatok sokfélesége: lehet időtálló fehér, szolid és nemes fa utánzatú fóliás, vagy sokszínű acryl bevonatú. Ezek az anyagok felületkezelést nem igényelnek, párára, nedvességre nem érzékenyek, nem vetemednek.

A szerkezetek méretválasztéka - gyári ablakok esetén - általában modulra épül. Ez a modulméret legtöbb esetben 30 cm, vagyis az ablakok névleges mérete: 30-60-90-120-150-180 széles, és 60-90-120-150-180magas. Mivel azonban ez elég széles paletta, minden gyártó az adott típusokat szűkíti egy ajánlott méretválasztékra. Forma tekintetében is lehetőség van különleges alakú szerkezeteket választani, a gyártók ilyenkor sugarakat és szögértékeket adnak meg a gyárthatóság korlátjaként.

A betörésbiztos ablakok két fokozatú vasalatrendszerrel készülnek, melyek a hagyományos zárási funkció mellé egy plusz biztonságot rendelnek hozzá. Ezt egyrészt betörésbiztos gombafejcsapos zárakkal, másrészt plusz záró nyelvekkel tudják elérni. A műanyag ablakok esetén a külön figyelmet szentelnek a sarkok és szabad részek kialakításának, hogy a szárny ne legyen kiemelhető. A biztonság kérdése egyre nagyobb szerepet kap a választásban, ezért az a gyártó aki nem követi az aktuális lehetőségeket ezen a téren is menthetetlenül lemarad.

 A kilincsek, az ablakpántok szintén hozzájárulnak a berendezés egységességéhez, stílusához. A praktikusság, és a jó működésük mellett esztétikai megjelenésük sem lehet mellékes. Figyeljünk arra, hogy egy modern berendezéshez az egyszerűbb vonalú, míg egy rusztikus berendezéshez a stílusban ahhoz illeszkedő szerelvények illenek.

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top